ETUSIVU    -    YRITYS    -    PALVELUT    -    UUTISET    -   YHTEYSTIEDOT

YRITYS


SÄHKÖ-ALILA

Sähkö-Alila on Kotkassa toimiva sähkökonekorjaamo. Palveluihimme kuuluu sähkömoottoreiden myynti, huolto ja korjaus. Teemme asiakkaalle tarpeen vaatiessa huollot myös "avaimet käteen" -periaatteella, missä vain. Käämimme myös erilaiset moottorit, muuntajat, kelat yms. Varastostamme löytyy uusia ja huollettuja sähkömoottoreita eri jännitteillä.

Toimenkuvaamme kuuluu myös erilaisten pumppujen, generaattoreiden, vaihteistojen huollot sekä korjaukset. Mekaaniset korjaukset kuten akselien ruiskutukset, jyrsinnät ja koneistukset onnistuvat myös meillä.

Nyt myös tasapainoitukset onnistuvat saman katon alla, Schenck SmartBalancer-tasapainoituskoneellamme

Suoritamme lisäksi erilaisten sähkömoottorien, vaihteistojen ja generaattoreiden linjauksia. Käytössämme on äärimmäisen tarkka Rotalign Ultra iS -linjauslaite.

PÄIVYSTYSNUMEROMME PALVELEE SINUA 24 TUNTIA/VRK - 050 5374 106 ja 0500 407 594

Sähkö-Alila on osa Flowplus - konsernia

Konserni
Pumppauksen ja virtaustekniikan toimintakentällä Flowplus Oy pyrkii tuomaan alan kunnossapitopalvelut mahdollisimman lähelle asiakasta koko Suomen kattavasti. Alueellisesti toimivien huoltoyritysten rooli on merkittävä kun puhutaan nopeasta reagointikyvystä ja asiakkaan tarpeiden syvällisestä ymmärtämisestä. Pumppu on osa systeemiä ja siksi systeemin tarkastelu ja optimointi tarjoaa merkittäviä mahdollisuuksia kustannusten säästämiseen.

Toimimme seuraavilla paikkakunnilla
- Oulu: 700 m2 huoltotilaa, 6 huoltoautoa ja myynti
- Seinäjoki: 500 m2 huoltotilaa, 1 huoltoauto ja myynti
- Tampere: 750 m2 huoltotilaa, 2 huoltoautoa ja myynti
- Kotka: 750 m2 huoltotilaa, 3 huoltoautoa ja myynti
- Ulvila: 200 m2 huoltotilaa, 2 huoltoautoa ja myynti
- Helsinki: myynti

Flowplus Oy tarjoaa asiakkailleen selkeää kustannussäästöä
+ pumppuhuollolla, joka korjaa ongelmatilanteet nopeasti ja asiantuntevasti
+ pumppu- ja systeemihuollolla, joka ennalta ehkäisee tulevia ongelmatilanteita
+ optimoimalla virtaustekniikan komponentit ja systeemit kunnossa- ja käynnissäpidon näkökulmastaHistoria1977
Toiminimi Liesihuolto S. Alilan ajatus on tarjota kotitalouksille lämpökojehuoltoja.Yritystoiminta aloitetaan vaatimattomasti, varasto on kokonaisuudessaan pakettiautossa

1979
Ostetaan oma toimitila Kotkan Metsolasta.

1981
Sakari suorittaa yliasentajatutkinnon, pätevöityminen hoidetaan Ruonalan Sähkön leivissä ja iltaisin Sakari tekee liesihuoltoja.


1982
Toiminimi muutetaan kommandiittiyhtiö Sähkö-Alilaksi, samana vuonna saadaan C-ryhmän sähköasennusurakointiluvat. Enää toiminta ei pyöri yksin Sakarin voimin, vaan joukon vahvistamiseksi palkataan kolme asentajaa.

1987
Vanhat tilat tuntuvat ahtailta, joten lisätilan hankkiminen Korelan teollisuusalueelta on ajankohtaista. Palveluvalikoimaa halutaan laajentaa sähkökonekorjaamotoiminnan suuntaan ja mukaan saadaan kaksi käämintäalan ammattilaista. Vanha toimitila Metsolassa jää asennustoiminnan pisteeksi. Loppuvuodesta tehdään vielä takuuhuoltosopimus Esab- ja Kemppi-hitsauskonekorjauksista sekä KEW-painepesurihuolloista. Miehitys kasvaa 8 henkeen.

1989
Samalla teollisuusalueella on tarjolla vuokratilaa ruhtinaalliset 400m2 , se päätetään ottaa. Tämän jälkeen tilaa on saman katon alla riittämiin kaikille toiminnoille, joten Metsolan toimitila myydään.

1992
Tilaa riitti, mutta se oli epäkäytöllistä ja henkilömääräkin oli noussut 16 henkeen. Harkinnan jälkeen ostettiin 450m2:n hallitilat Karhulan Marttilasta, joissa toiminta jatkuu edellisen kaltaisena, mutta toimivimmassa ympäristössä (mm. 6,3 tn siltanosturi).

1995
Asennustoiminta poistuu valikoimista vähitellen. Pienkonehuolto myydään Tapio Enkenbergille, joka jatkaa vuokralaisena saman katon alla.

1998
Toimintaa halutaan jalostaa, joten päätetään keskittyä moottoreiden huoltoon. Hitsauskonehuolto siirtyy uudelle omistajalle työmiehineen. Hankitaan käämieristeiden lämpökäsittelyuuni työtä nopeuttamaan. Uunihanke oli ollut vireillä jo kolmisen vuotta, mutta ympäristölupakäsittely kesti hetkisen, jos toisenkin

2002
Pitkään vireillä ollut kunnossapidin ammattitutkintoon tähtäävä käämintäkurssi toteutuu Järvenpään Adultassa, josta kaksi opiskelijaa palkattiin Sähkö-Alilaan oppisopimussuhteeseen.

2004
Vuoden loppupuolella Pienkonehuolto Enkenberg irtisanoo vuokrasopimuksen, pistää pillit pussiin ja ryhtyy nauttimaan eläkepäivistään. Sähkö-Alila työllistää 12 henkeä ja toimiala on pysynyt lähes samanlaisena. Uusia suunnitelmia mietitään, sillä vierivä kivi ei sammaloidu.

2006
Laatujärjestelmä auditoitu ja otettu käyttöön. Käämikone hankittu helpottamaan käämintätyötä

2007
30-v yrittäjänä

2008
Korjaamon yhteydessä oleva koneistamo on valmis palvelemaan nyt myös ulkopuolisia asiakkaita.

2013
Sähkö-Alila Oy on osa Flowplus Oy konsernia.
Lue lehdistötiedote uutiset-sivulta >>

Sertifikaatti

VEM motors Finland:n valtuutettu huolto

Sähkö-Alila   |   Osoite: Marttilankatu 2, 48600 KOTKA   -   Puhelin: (05)260 6901   -   fax:(05)260 6902

designed by visible image 2013